Tony Damen | De Rollator races 2018
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Over dit project

De Rollator race’s 2018
In 2018 zijn er twee rollator races georganiseerd mede op initiatief van en door Ton Damen, in samenwerking met de Riethorst Stromenland. Het uitgangspunt was het gegeven dat mensen met ouderdomverschijnselen, of psychischeen/of lichamelijke klachten minder vaak bewegen, mobilitieitsproblemen hebben, dan wel minder sociale contacten aangaan.

Het doel was dan ook het stimuleren van bewegen, het bevorderen van sociale contacten en vooral het vinden van ontspanning met een plezierige activiteit.

De Eerste Rollatorrace Oosterhout
Deze vond plaats op dinsdag 17 april op de banen van atletiekvereniging Scorpio in Oosterhout. De deelnemers kwamen voornamelijk uit Oosterhout, woonden in een verzorgingsinstelling of nog zelfstandig in Oosterhout en waren in de leeftijd van 68 tot en met 96 jaar. Zij allen liepen een afstand van 400 meter over de atletiekbaan, toegejuicht door vele supporters. De winnaar, een meneer van 92 jaar, wandelde na afloop moe maar wel voldaan, in bezit van beker en medaille op zijn gemakje weer naar huis. Het was ook maar een kwartiertje lopen, zo zei hij. Zowel in het Jeugd Journaal, als in het programma van Pauw werd die avond op tv gesproken over dit bijzondere evenement.

De Eerste Rollator Streetrace Altena
Vond plaats op woensdag 12 september in Almkerk. Een evenement waarbij jong en oud samen in beweging werd gebracht. Ruim 50 deelnemers, ook hier in de leeftijdscategorie tussen de 70 en 95 jaar, liepen een afstand van 500 meter in de straten van Almkerk. Tevens liepen kinderen van de buitenschoolse opvang Hoppas en de basisschool een sponsorloop, waarmee geld werd ingezameld voor gezamenlijke bewegingsactiviteiten. Ook bij deze rollator race werden bijzonder sportieve prestaties geleverd en werd met plezier terug gekeken op een geslaagd evenement.