Tony Damen | Musical en verbeelding
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Over dit project

“The Lion King versie Riethorst Stromenland”
In 2010 werd, speciaal voor een Afrikaanse themaweek , de Lion King herschreven en uitgevoerd door personeelsleden en vrijwilligers voor de cliënten van de Riethorst Stromenland. De kostuums en muziek waren gelijk aan de originele uitvoering, het verhaal werd aangepast aan de kijkers, die op deze manier een theater ervaring aan huis kregen.

 

Rock opera ”Tijden Keren”
In opdracht van de Riethorst Stromenland heb ik in 2011, naar een gezamenlijk idee van Adrie de Laat , Hans de Vries en mij, de rock opera “Tijden keren” geschreven en geregisseerd. De rock opera, gebaseerd op de muziek van the Wall van Roger Waters in de uitvoering van Pink Floyd. De opzet van de uitvoering, die plaats vond in schouwburg de Bussel in Oosterhout, was het introduceren van de kernwaarden van de Riethorst Stromenland.

 

“Vogelvlucht, het magisch zwaard van Geertruidenberg”
In 2013 werd in het kader van Geertruidenberg 800 jaar een openlucht rock musical opgevoerd op de markt van Geertruidenberg. Mij werd gevraagd om het script, inclusief 14 muziekteksten te schrijven. De uitvoering vond plaats op 28 september 2013 door leden van (muziek)verenigingen uit de gemeente Geertruidenberg.